Istrië: Wijn & Delicatessen Bleasure Reis

Gepubliceerd op 8 april 2022 om 14:00

We gaan een reis organiseren naar Istrië voor fijnproevers en wijnliefhebbers. De reis is ook geschikt voor ondernemers in de wijn- en delicatessenhandel. Proeven en beleven. De prachtige regio ontdekken, daarbij zullen wij u versteld doen staan van de prachtige plaatsen die we bezoeken. We starten in Ljubljana en zoals het er nu uitziet eindigen we in Triëst.

Fantastische wijnen

Istrië (Kroatisch en Sloveens: Istra, Italiaans: Istria) is het grootste schiereiland in de Adriatische Zee. Het schiereiland ligt in het noorden van de Adriatische Zee, tussen de Golf van Triëst en de Kvarner. Het schiereiland wordt gedeeld door Kroatië, Slovenië en Italië. Het grootste gedeelte behoort tot Kroatië, voornamelijk tot de provincie Istrië (Kroatisch: Istarska županija, Italiaans: Regione istriana) en voor een klein gedeelte tot de provincie Primorje-Gorski Kota (Kroatisch: Primorsko-goranska županija). Een klein deel in het noorden van Istrië behoort tot de Sloveense regio Primorska.

Hier liggen de kustplaatsen en de havensteden Izola  Izola (Isola), Piran (Pirano), Portorož (Portorosa), Ankaran (Ancarano) en Koper (Capodistria), waarvan Koper de enige commerciële haven is. De gemeente Muggia (Sloveens: Milje) vormt het Italiaanse gedeelte van Istrië.

Bron: Wikipedia

Geweldige delicatessen

We starten in Ljubljana. En dat is omdat u deze stad beslist gezien moet hebben. We komen hoogstwaarschijnlijk aan in de avond. Het ontbijt en de lunch zullen we daar beleven. Centraal staan hier producten uit de streek.

We vervolgen onze weg Portoroz & Piran, de culinaire verrassingen die ons hier staan te wachten in deze betoverende omgeving zijn een voorproeverij van wat we allemaal gaan meemaken.

De volgende dag rijden we richting het schiereiland met als eindbestemming Rovinj. We bezoeken een aantal wijngaarden en proeven diverse delicatessen onderweg.

De derde dag eindigen we in Opatija en Rijeka, onderweg en ter plekke zullen we vooral genieten van streekeigen producten.

De vismarkt in Rijeka bezoeken wij de laatste dag, want we eindigen in Triëst. Om vanaf daar naar huis te reizen.

Voor wie is deze reis bedoeld c.q. geschikt
Wijnhandelaren, wijnhuizen, drankengroothandels
Delicatessenwinkels, delicatessen groothandels, grootgrutters
Hoteliers, restauranthouders, reisagenten, touroperators
Fijnproevers, hobbykoks, bourgondiërs

Informatie Istrië: Wijn & Delicatessen Reis


Voorwaarden voor deelname

We werken onder voorbehoud van het aantal aanmeldingen. Het minimale aantal deelnemers is 10 personen(per reis). Uw partner is ook welkom als deelnemer of partner als u bijvoorbeeld samen een bedrijf runt. Of gewoon samen deze reis wilt beleven. We werken samen met een logistiek partner die het reisgedeelte en de boekingen verzorgd. Bij zeer grote animo werken we samen met regionale ervaren reisagenten. Lokaal werken we samen met hotels, convention bureaus en zogenaamde destination management companies. We rekenen er op dat u de Engelse taal voldoende machtig bent om alle presentaties te kunnen volgen. Anders dienen we ter plekke te vertalen of zorgen voor documentatie of een presentatie te zorgen

Wij bieden u direct 1:1 contact met onze contacten en hun proposities
Wijnproducenten, eigenaren, managers en contactpersonen
Producenten van delicatessen, managers en juiste contactpersonen
Hoteliers, convention bureaus, sommeliers en overige contacten
Reisagenten, touroperators en de deelenemers aan de reis
Alle contacten geven u tevens een inkoopvoorstel om direct zaken te kunnen doen!
Prijsopgaven, prijslijsten, bestelprocedures import, agenten, dealers