Horecamanagement - Expertise

Horecamanagement |  conceptuele ontwikkeling horeca van A-Z | vakmanschap - 1982 - present.

De Groene Weide - Terschelling

In 1982 had ik er al gewerkt als vakantiekracht, glazen halen en werken in de keuken, annex cafetaria. Rond mijn diensttijd was er een grote jeugdwerkloosheid, ik koos niet voor de Aviko of de kaasfabriek, maar ging in de Horeca werken op Terschelling.

Veel geleerd van mijn geweldige collega's en een fijne tijd beleefd. Van keuken, tot achter de bar, terrasbediening....gewoon keihard werken. In voor- en naseizoen met soms gebroken diensten. Ik heb er van genoten. Gelachen, gefeest en gasten een heerlijke avond, dag of moment bezorgd.

Horeca - een 'prachtig' mooi vak

Gewerkt in de Horeca 1982 - 1998 | 16 jaar ervaring

Veel van mijn Horeca jaren op Terschelling waren bewust voor het seizoen(april-oktober) alleen. Al ben ik er ook vele jaren het hele jaar gebleven. In de winter werkte ik in de Horeca aan de 'wal', hotels, café's en ik ging naar de avondschool voor mijn Havo diploma. 

Na eerst een andere schoolkeuze volgde ik een omscholingstraject van de Radboud Universiteit Nijmegen. HBO Horecamanagement in 1987. Een soort versnelde praktische Hogere Hotelschool. Weer terug naar Terschelling, in West, en daarna nog een comeback gemaakt in de Horeca als directeur/manager van Sauna De Heuvelrug in Veenendaal.

De liefde voor het vak, het eten, koken, entourage, ambachtelijke dranken, zoals wijn, bier, gedistilleerde dranken.....het blijft.

De Horeca heeft mij leren verkopen, presenteren en creatief laten denken. Onder stress na kunnen blijven denken, overzicht houden en het juiste beslissen.

Leidinggeven ging als van nature, reorganiseren vanuit de logica in samenhang met de inbreng van mijn collega's. 

Specialiteit: conceptuele ontwikkeling hotel restaurant café

Mijn kennis van conceptuele ontwikkeling van een bedrijf of organisatie is groot. Of het nu een Startup of een bestaand bedrijf is, ik kan het helemaal voor u (re)organiseren van A-Z.

Conceptueel een plan maken en organiseren, samenwerken aan iets nieuws of een verbetering vind ik echt fantastisch leuk om te doen, sowieso projectmatig van opzet, een begin en eind.

Horeca consultancy, opdrachtmatig etc. mail mij.

Mijn netwerk in de Horeca is groot. 

Door samen te werken met mensen zoals jij, mensen die ook weer andere wegen gaan, zichzelf ontwikkelen, ontstaat een netwerk van specialisten.

Ik reken me rijk met de vakgenoten die ik goed ken.

Portoroz & Piran

Het lijkt me leuk om me in te zetten voor jouw concept. Te kijken naar wat er financieel nodig is tot de routing in je restaurant of bar.