Sportmanagement - Expertise

Sportmanagement |  Consultancy | Verenigingsondersteuning | Voetbal | Lesgeven - 1985 - 2013.

Lesgeven, Coachen & Trainen

Begonnen als Sempai, assistent Judoleraar, vandaar uit ontstond de interesse om les c.q. training te gaan geven. Uiteindelijk les gegeven in voetbal als docent KNVB, fitness, voetbaltraining, judo en heel veel cursussen gevolgd. In 2013 gestopt.

Voetbal: de carrière was fantastisch!

Vanaf 1980 - 2013 actief | 33 jaar ervaring

Sta alleen nog open voor Scouten in Eerste, Tweede en Derde divisie. Hoofdtrainer/jeugdtrainer/verenigingsmanager/hoofd opleiding geweest bij o.a. FC Den Bosch, FC Utrecht, AGOVV, Go Ahead Eagles, De Graafschap en de amateurclubs SML Arnhem, 't Peeske, Ulftse Boys, vv Doetinchem, Be Quick Zutphen, Drempt Vooruit (HC'03), SC Terschelling en SV Steenderen (nu Basteom) Niet alle teamfoto's kan ik hier kwijt, maar ik ben trots op de prestaties van alle teams en dankbaar dat ik ze heb mogen trainen. Trots op wat ze als individu hebben bereikt en blij dat ik een klein deel aan hun ontwikkeling heb mogen bijdragen op zowel sportief als sociaal maatschappelijk vlak.

Werkzaamheden Sportmanagement

Voor de Gelderse Sportfederatie, KNVB, KNLTB, KNZB, KNGU, diverse (fusie)gemeenten, gewerkt als verenigingsondersteuner, relatiebeheerder. Of ingehuurd door eerder genoemde bonden via NOC NSF.

Referentie

"Mark van Zon, op dat moment in dienst van de Gelderse sportfederatie, heeft in 2006 samen met een groep vrijwilligers de op dat moment zieltogende voetbalvereniging MvR uit ‘s-Heerenberg van de ondergang gered. Onder zijn leiding werd de werkgroep ‘Samen Bergh op’ opgericht en werd systematisch een nieuwe organisatie opgezet, die de vereniging er weer bovenop moest helpen. De rest is geschiedenis. MvR kroop langzaam maar zeker uit het dal. Op dit moment is FC Bergh, de fusieclub die ontstaan is door het samengaan van MvR, VVL en Stokkum een gezonde nog steeds groeiende vereniging met ongeveer 1000 leden. Je zou kunnen zeggen dat Mark samen met de andere werkgroepleden aan de basis hebben gestaan van het succes van FC Bergh. De uitgangspunten van Mark en ‘Samen Bergh op’ vormen nog steeds de basis van de organisatie van FC Bergh."

 

Willy Stein

Oud voorzitter MvR

Bestuurslid FC Bergh

Vanuit een Intake een verbeterplan voorstellen, reorganisatievoorstel of kennisoverdracht realiseren. Begeleiden van werkgroepen in de ondersteuning van een bepaald traject. In de fusiegemeenten heb ik met name ingezet op samenwerkingsverbanden tussen soortgelijke verenigingen.

Beleidsvraagstukken inzake Sport & Welzijn van de gemeenten ondersteund.

Rapportage en verantwoording gedragen over eigen 'case load'.

Zelfstandig ondernemer geweest: Sporthart Organisatie & Adviesbureau.

Oprichter Stichting Football Maties, diverse leidinggevende functies bekleed.

Allround ervaren in Sportmanagement (HBO++ niveau) In bezit van Propedeuse Fysiotherapie.