Kapsalon Zuurkool

Gepubliceerd op 29 februari 2024 om 09:15

Zelfbedacht wintergerecht naar idee van de oh zo populaire variant. Echter is het minder vet. De volgorde is anders vanwege het vocht in de zuurkool, anders zouden de aardappeltjes zacht en slap worden. 

Een heerlijk wintergerecht, probeer het eens uit!

Ingrediënten(1 pers):

  • Zuurkool - ongeveer een half pak, bewaar de helft voor de volgende keer
  • Gehakt - half om half - 100-150 g per persoon
  • 200 g Aardappelschijfjes - voor 1 pers
  • Katenspek - 1 pakje
  • Geraspte kaas - 1 pakje
  • Olijfolie - voor het bakken
  • Roomboter ongezouten - voor het invetten van de ovenschaal
  • Peper & Zout

Bereidingswijze:

  1. Rul het gehakt, voeg daarna de uitgelekte zuurkool toe, bak op niet al te hoog vuur. Schep het goed door elkaar. Voeg op het laatst de helft van het katenspek toe, gesneden in kleine reepjes. Voeg peper toe naar smaak.
  2. Ondertussen bak je de aardappeltjes goed bruin in olijfolie en als het kan wat doorgebakken, veel omschudden. Op het laatst voeg je de andere helft van de katenspek toe en bak je dit kort mee.
  3. Gebruik een ovenschaal (of aluminium), vet de de bodem en de randen in met roomboter.
  4. Indien de zuurkool met gehakt en katenspek gereed is, vul je hiermee de ovenschaal, tussen elk laagje kan wat geraspte kaas.
  5. Hierboven op komen de gebakken aardappeltjes met katenspek. Hierover strooi je flink wat geraspte kaas.
  6. Zet de ovenschaal 10-15 minuten in een voorverwarmde oven. In ieder geval tot de kaas goed gesmolten is. 

Eet smakelijk!

Zo leuk om te horen wat u van het gerecht vindt. Geeft u een rating door te stemmen?

Hoop dat het gesmaakt heeft, en u zelf de kookhandschoen opneemt!

Rating: 5 sterren
1 stem
Kapsalon Zuurkool Een Kookschrift Recept Albert Heijn
PDF – 49,0 KB 226 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.